Logic Machine Forum
SCENE from user - Printable Version

+- Logic Machine Forum (https://forum.logicmachine.net)
+-- Forum: LogicMachine eco-system (https://forum.logicmachine.net/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Application Store (https://forum.logicmachine.net/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Thread: SCENE from user (/showthread.php?tid=3498)



SCENE from user - Frank68 - 02.08.2021

Hello

I have seen on schneider the presence of SCENE in the marketplace to create scenarios, also by the user, in the future it will also be available for LM?

thank you very much


RE: SCENE from user - Daniel - 02.08.2021

No we don't like these scenes. in Beta Mosaic you have also scene creator for end user. I think this is much better.
https://forum.logicmachine.net/showthread.php?tid=3263&pid=21069#pid21069


RE: SCENE from user - Frank68 - 02.08.2021




RE: SCENE from user - Daniel - 02.08.2021

Install RC1 2021 and all will be there.


RE: SCENE from user - Frank68 - 03.08.2021

(02.08.2021, 08:18)Daniel. Wrote: Install RC1 2021 and all will be there
Hi Daniel

Now I start to use MOSAIC SCENE and is good

but compared to the system I would like to replace, it has 3 shortcomings:

1 The possibility of inserting a delay between the various actions so as not to drive everything at the same time.
2 The only possibility of removing an object from the scene and not adding it, if I forget an object I have to recreate the entire scene.
3. If I try to take objects from various ROOMs I stop recording the scene, so I have to create a room with all the scene objects inside.

As the rest you were right and 'a good editor even if I don't like mosaic.

thank you very much


RE: SCENE from user - DGrandes - 31.03.2022

(02.08.2021, 07:48)Daniel Wrote: No we don't like these scenes. in Beta Mosaic you have also scene creator for end user. I think this is much better.
https://forum.logicmachine.net/showthread.php?tid=3263&pid=21069#pid21069

Hi,

Many users doesn´t like Mosaic and we need to do personal visualization. Isn´t there any way to create scenes in visu?
In the other hand, alexa don´t see mosaic scenes.

Thanks


RE: SCENE from user - Daniel - 01.04.2022

Normal scenes have option to save live values. You can create a button for user so he can save current values but this will work only for existing scene. Creating new one is not possible.
PS. Alexa has routines which can be used as user scenes.


RE: SCENE from user - DGrandes - 07.04.2022

(01.04.2022, 08:20)Daniel Wrote: Normal scenes have option to save live values.  You can create a button for user so he can save current values but this will work only for existing scene. Creating new one is not possible.
PS. Alexa has routines which can be used as user scenes.

Ok thanks!


RE: SCENE from user - victor.back - 29.07.2022

(01.04.2022, 08:20)Daniel Wrote: Normal scenes have option to save live values.  You can create a button for user so he can save current values but this will work only for existing scene. Creating new one is not possible.
PS. Alexa has routines which can be used as user scenes.

Hi Daniel.

How do I make this link  to save current values on a existing scene?
Is it a script for it?


RE: SCENE from user - admin - 01.08.2022

Use scene.savelive(): https://forum.logicmachine.net/showthread.php?tid=1330&pid=8008#pid8008