This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

strange group address broadcast on LM?
#21
(13.06.2019, 15:51)puntukas Wrote: Daniel: yes, sending two telegrams to different group address. Nothing connected to address in trouble.

GTSAMIS: tokka EVO096.

Thanks everyone!

I have no experience with the specific gateway, in my case i had to erase and reprogram the gateway and solve my problem
Reply
#22
(14.06.2019, 09:48)gtsamis Wrote:
(13.06.2019, 15:51)puntukas Wrote: Daniel: yes, sending two telegrams to different group address. Nothing connected to address in trouble.

GTSAMIS: tokka EVO096.

Thanks everyone!

I have no experience with the specific gateway, in my case i had to erase and reprogram the gateway and solve my problem

I did it. Nothing changes. As LM restarts - it generates these telegrams, so I think the reason is somewhere in LM Sad
Reply
#23
As sender is “bus” that is not possible in my opinion..

If you are so sure it comes from the controller then you need to check objects if read during startup is checked or if read interval is > 0 and check your scripts and startup script and custom JS (JS can only run when a client is active). Check if any tag is linked to the object that you might have overlooked.

There is no way the controller does this on its own without any cause activated from items above...

Can you disable KNX IP features on the reboot to be sure it does not come from IP somewhere?

BR,

Erwin
Reply
#24
Thanks, Erwin!

I disabled KNXIP on LM, rebooted and telegrams did not showed up. When I enabled and rebooted - two telegrams generated.

If it comes from other device - why telegrams are generated after reboot? I even deleted 3 startup lines - the same: 2 telegrams generated.

Thanks...
Reply
#25
Hi
Send me your backup to PM. I will check if it happens on my network too. If yes then it is LM problem if not, your installation somewhere else.
BR
Reply


Forum Jump: