This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm that you accept these cookies being set.

Zigbee gateway
#1
Hi,
I'm making some test on zigbee integration, (at the moment for fun) I'm testing Vimar devices, I've bought a 145920 (deviatore connesso), connected I've discovered the device without problem. 
First step, I've tested the device with the command on the app all works fine.
Second step I've created the virtual objects using the (+add) button, on-off function works fine otherwise the status doesn't works.
Any Idea?
Best regards Cristian
Reply
#2
Status won't work without a profile. Can you post a screenshot of device info? Click (i) button in the device list.
Reply
#3
(07.03.2022, 07:40)admin Wrote: Status won't work without a profile. Can you post a screenshot of device info? Click (i) button in the device list.

Is it this?

Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#4
Thanks, we will add this device. You will have to reset it and pair again after installing the new ZigBee app version.
Reply
#5
(07.03.2022, 12:07)admin Wrote: Thanks, we will add this device. You will have to reset it and pair again after installing the new ZigBee app version.

Thanks always the best
Reply
#6
Hi Admin,
I'm testing several device (ikea) in zigbee all works fine with the app. I added the group address but in cmd all work in read doesn't?
Could be because I'm using virtual groups?
Devices are: 
- Socket TRADFRI
- Lamp TRADFRI LED 
In the attached file the info.
Best regards Cristian

Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply
#7
What do you mean by "in cmd all work in read doesn't"?
Reply
#8
(14.03.2022, 10:25)admin Wrote: What do you mean by "in cmd all work in read doesn't"?

Hi
I have mapped the object. The write command work I can turn on and off the light but the device doesn't respond with the status.
BR Cristian
Reply
#9
We've checked the control outlet and the status reports did not work with older outlet firmware. It works with newer firmware but unfortunately we do not support firmware upgrades for Ikea devices at the moment. The upgrade can be done with Ikea Tradfri hub.
Reply
#10
Hallo,

is there a place to read the changelog of the updated Zigbee app and a list of supported devices?

I've seen it has been recently updated but I don't knoe is and what devices are now supported.

I'm willing to move my zigbee network from zigbee2mqtt to LM, but I have few devices unsupported

- Eurotronic Spirit TVR 
- Mi / Aqara PIR
- Mi/Aqara reed sensors
- Mi/Aqara LUX sensor
- some other IKEA 200v powered devices what I cannot move since they act as router Tongue 

thanks
regards
M
Reply
#11
(07.03.2022, 12:07)admin Wrote: Thanks, we will add this device. You will have to reset it and pair again after installing the new ZigBee app version.

Thank you very much admin.
I've chacked and it works fine.
Thanks again.
Best regards Cristian
Reply
#12
Hi.
I have 5 ligthbulbs who is not updating status for on/off or dim levels.
I have correct datatypes, and everything else seems ok.
When i in zigbee app opens the control and status window for the device and push read the status and dim levels is read ok. But the group adresses is not updated.
All light is namron bullbs, 3 of them is dimmable and 2 of them also have color control (cold/warmwhite), Color control seems to be missing in the profile of model 3802961 (endpoint 768?)

Manufacturer: Namron AS
Model: 3802960

Device type: Router
Power source: Mains
Receive when idle: Yes

Endpoint 1
Profile: 260
Input clusters
- Basic (0)
- Identify (3)
- Groups (4)
- Scenes (5)
- OnOff (6)
- LevelCtrl (8)
- HaDiagnostic (2821)
- LightLink (4096)
- 64642
Output clusters
- Time (10)
- Ota (25)

Endpoint 242
Profile: 41440
Output clusters
- GreenPwr (33)

---------------------------------

Manufacturer: Namron AS
Model: 3802961

Device type: Router
Power source: Mains
Receive when idle: Yes

Endpoint 1
Profile: 260
Input clusters
- Basic (0)
- Identify (3)
- Groups (4)
- Scenes (5)
- OnOff (6)
- LevelCtrl (8)
- LightingColorCtrl (768)
- HaDiagnostic (2821)
- LightLink (4096)
- 64642
Output clusters
- Time (10)
- Ota (25)

Endpoint 242
Profile: 41440
Output clusters
- GreenPwr (33)
Karl Fredrik

New buildt house in Tromsø, Norway
KNX, DALI, CANx, modbus, zigbee
Logic Machine
Waterheating, Ventilation, door automation (wired), firealarm, and more to come. #Smarthomenewbuild
Reply
#13
@emme, support for most Ikea devices has been added recently. We have Eurotronic Spirit TVR at our office but it's buggy so we decided not to support it at the moment. Some Aqara devices have non-standard behavior so it complicates things and takes longer to implement.

@clue9, profiles for these lamps will be added in the next build. You will have to reset them and pair again.
Reply


Forum Jump: