This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

KNX/TP ERROR sign at the right bottom corner
#1
Hi
What is my LM trying to say by this red ERROR flag?

https://www.dropbox.com/s/dls8nzzq3zozuf...6.png?dl=0

I can't find any suitable explanation. I've two LMs at the same KNX TP line. First is OK but the second one is flashing between "OK" and "ERROR" message. System log is empty. KNS statistic says nothing. No alarms. No Errors nor log.
Both LMs work.
What can be the problem?
Thank you
LM5Lp, firmware: 2018.08.22, FlashSYS v2, ARMv7 Processor rev 5 (v7l), kernel 4.4.151
Reply
#2
Do you have KNX IP features enabled on both devices? What is CPU/IO load on LMs?
Reply
#3
Hi
Do you have KNX IP features enabled on both devices?
- KNX IP is switched on on the "broken" LM only. I've made a printscreen of both settings:
https://www.dropbox.com/s/7f3q9qmwjg5fjk...6.png?dl=0

Loads:
Working LM: Load averages
0.28 0.17 0.18
Broken LM:
Load averages
0.03 0.14 0.19

Unfortunately I can't find anything wrong. Just the message.
LM5Lp, firmware: 2018.08.22, FlashSYS v2, ARMv7 Processor rev 5 (v7l), kernel 4.4.151
Reply
#4
Do have KNX connected/disconnected messages in Alerts tab?
Reply
#5
No. There's nothing suspicious in logs.
Here you can see my alerts log. One disconnect per three days aprox:
https://www.dropbox.com/s/x5hjrvifsoyq8q...0.png?dl=0
LM5Lp, firmware: 2018.08.22, FlashSYS v2, ARMv7 Processor rev 5 (v7l), kernel 4.4.151
Reply
#6
If possible, can you do this test and check that all telegrams are received by both devices:

1. Leave jut two LMs connected to KNX line
2. Create a test 1-byte scale object on one LM and enable logging on it
3. Run a script on another LM that sends telegrams to this object:
Code:
for i = 0, 100 do
  grp.write('1/1/1', i, dt.scale)
  os.sleep(0.05)
end
4. Repeat the test with another LM
Reply
#7
Actually my broken LM just died and is on the way to my office.
So I think the problem was some seriuos HW issue in this LM. First I will try to change the SD card inside.
LM5Lp, firmware: 2018.08.22, FlashSYS v2, ARMv7 Processor rev 5 (v7l), kernel 4.4.151
Reply


Forum Jump: